Vahoja on käytetty pitkään autoteollisuudessa. Niillä on suojattu maalipintaa lialta sekä muilta epäpuhtauksilta. Ennen keraamisen pinnoitteen keksimistä, vahat olivat erittäin hyvä tapa helpottaa auton pesua. Vahauksessa pestyyn pintaan levitetään kevyt kerros joko ns kovavahaa tai nestemäistä vahaa. Tämän annetaan kovettua ja sitten pinnalta pyyhitään ylimääräinen kerros pois. Vahat kestää autoissa 2-5 kuukauteen, mutta esimerkiksi jotkut pienpoisto tai raudanpoisto aineet sulattavat vahaa pinnalta ja heikentävät sen kestoa tai pahimmassa tapauksessa vaha liuottuu kokonaan pois pinnoilta pesun yhteydessä. Vahauksen voi tehdä vaikka maalipinta on naarmuinen. Tämä saattaa myös osittain “täyttää” naarmuja ja tehdä pinnasta hiukan naarmuttoman näköisen.

Ford Mustang Shelby keraaminen pinnoitus

Vahan +
– Helppo tehdä
– Halpa
– Tuo hyvän kiillon

Vahan –
– Kestävyys erittäin heikko
– Ei vaadi pintojen kiillotusta
– Vahan levityksessä saatat naarmuttaa maalipintaa lisää
– Ei torju ollenkaan uv säteilyä tai korroosiolta
– Ei Self Healing toimintoa
– Vedenhylkivyys helposti kärsii
– Ei vakuutusyhtiöiden hyväksymä

Keraaminen pinnoite

Keraamiset pinnoitteet kehitettiin osana autonhoitoa. Aluksi pinnoitteet kestivät maalipinnalla muutamia kuukausia, mutta nyt pinnoitteille luvataan jo useamman vuoden kestoja.
Pinnoite luo 2-8 µ paksuisen kerroksen auton lakan päälle ja osittain sulautuu lakkaan. Eli pinnoitetta et voi pestä pois pesuaineilla.

Pinnoite suojaa maalipintaa UV-säteilyltä eli auton maalipinta pysyy kirkkaana eikä ala haalistumaan auringon takia. Haitalliset liat kuten linnunjätökset, hyttyset/hyönteiset, bensa/öljy ei vahingoita auton maalipintaa vaan kaikki “vahingot” jäävät pinnoitteeseen josta ne on helppo poistaa esimerkiksi kuumailmapuhaltimella ( Self Healing ). Auton kiilto on lasimainen ja tämä kiilto pysyy jos autoa hoidetaan oikein ja säännöllisesti. Auton peseminen helpottuu Hydrofobisuuden takia koska lika sekä vesi valuu vaivattomasti maalipinnalla.

Pinnoite torjuu erittäin hentoja naarmuja joita saattaa tulla kun autoa pestään. Kevyitä naarmuja voidaan poistaa kuumailmapuhaltimella tai infrapunalampulla Selfhealing toiminnon takia.

Ford kiillotus

Pinnoitteita voidaan laittaa erittäin monille eri pinnoille. Autosta voidaan pinnoitteilla pinnoittaa jokainen kohta kuten vanteet, ovenvälit, ikkunat, kangas/nahkapenkit sekä alusta. Pinnoitetta voidaan käyttää veneissä, moottoripyörissä, kotitalouksissa, pyörissä ja monissa muissa arkisissa tavaroissa.

Ennen keraamisen pinnoitteen asennusta auto on aina kiillotettava lähes naarmuttomaksi. Pinnoite kestää paremmin mitä virheettömämpi pinta on. Pinnoite voidaan toki asentaa naarmuiselle pinnalle, mutta pinnoitteen kesto heikkenee huomattavasti.

Keraamisen pinnoitteen –
– Naarmuinen pinta pitää aina kiillottaa ennen asennusta ja tästä saattaa tulla isoja kustannuksia
– Keraamisen pinnoitteen hinta huomattavasti korkeampi kuin vahan

Keraamisen pinnoitteen +
– Suojelee tehokkaasti maalipintaa
– Tuo huomattavaa helpotusta auton pesemiseen ja puhtaanapitoon
– Auto kiiltää aina samalla tavalla lasimaisesti
– Autoa ei tarvitse vahata tai suojata uudestaan
– Vaikean lian poistaminen helppoa ja auton lakkapinta ei kärsi
– Kevyet naarmut poistuvat Self Healing toiminnolla
– Pinnoitetta voidaan asentaa jokaiselle kohdalle autossa
– Parantaa auton jälleenmyyntiarvoa
– Vakuutusyhtiöiden hyväksymä

Mercedes-benz G63 keraaminen-pinnoite

Yhteenveto

Sanonta “ Wax is dead “ siis pätee nykypäivänä. Pinnoitteilla saat itsellesi vaivattomampaa auton omistusta eikä sinun tarvitse enään miettiä auton suojaamista. Pinnoita autosi laadukkaalla sekä pitkäkestoisella Keraamisella pinnoitteella ja voit käyttää vahapurkkeja vaikka verkkopainoina, siihen ne soveltuvat hyvin.

Porsche suomi keraaminen pinnoite

Seuraava askel keraamisesta pinnoitteesta kestävempään kategoriaan on maalinsuojakalvo. Näiden eroavaisuuksista lisää täältä.

Haluatko, että työ tehdään vastuuntuntoisesti, aikataulussa ja parhaalla vastineella rahoillesi?
Kysy tarjous Restyling Pointin ammattilaisilta, jotka tekee tätä laatustandardeilla, arvoilla ja rakkaudella.

WhatsApissa: +3580445050624

Puhelin: +3580445050624

Sähköpostilla: [email protected]

Restyling Point Oy – Pohjoismaiden kärki teippaus ja suojauskäsittelyissä