Talvi on autoille ja ajoneuvoille haastavaa aikaa. Autot likaantuvat ja maalipinnat kärsivät talven aikana. Käymme tässä blogissa läpi kaikki mitä sinun olisi hyvä tietää ennen talven alkamista ja millä tavalla saat ennaltaehkäistyä autosi maalipinnan kulumisen.

talvi neliveto

Lumiharja se ikuinen maalipinnan vihollinen. Laki määrää, että lumet tulee poistaa auton pinnalta kokonaan. Pinnalle jätetty lumi on suuri turvallisuusriski ja tätä ei kannata vähätellä. Lumen poistoon on toki muutama turvallinen tapa.

Lumiharjana suosittelemme käyttämään silikonista tehtyä “harjaa”. Tämä silikooninen harja on huomattavasti turvallisempi maalipinnalle kuin tämä perinteinen kovasta muovista tehty edullisempi lumiharja.

Kun käytät harjaa, älä paina sitä lumikerroksen läpi maalipintaan. Poista turvallisesti lumi pinnasta äläkä hankaa. Jos pinnalla on jäätä, jätä se siihen ja anna sen sulaa kun autosi lämpenee. Pinnoitetussa autossa ylimääräinen lumi ja jää valuu liukkaammin pois. Älä missään nimessä raaputa jäätä maalipinnalta pois, ellet halua pilata maalipintaa.

Lumen poistamiseen voi käyttää myös lehtipuhallinta / paineilmaa. Jos maalipinnalla on vain puuterilunta, voidaan tämä poistaa lehtipuhaltimella. Tällöin ei tule tarvetta koskea auton maalipintaan lainkaan.

Kauppareissujen ajaksi auto on erittäin järkevää ajaa lämpimään parkkihalliin. Lumi sulaa sen aikana pois.

keraaminen pinnoite

Keraaminen pinnoite

Auton maalipinta tulisi suojata ennen loskakelien saapumista. Helpoin ja kustannustehokkain tapa tähän on Keraaminen pinnoite. Keraaminen pinnoite auttaa autoasi pysymään puhtaana eikä lika tartu helposti pintoihin. Pinta pysyy myös eri tavalla kiiltävänä, kuin ei pinnoitettu auto. Auton peseminen suolasta ja muusta liasta talvellakin on vaivatonta. Oikeilla pesuaineilla, sekä tarkalla pesemisellä auto puhdistuu helposti. Pitää kuitenkin muistaa, että esimerkiksi maantiesuola / bitumi poistuu vain liuotinpohjaisella pienpoisto aineella.

Keraaminen pinnoite Porsche

Keraamisella pinnoitteella voidaan myös suojata vanteet, ovenvälit sekä ikkunat.
Vanteiden pinnoituksessa, vanteet eivät enää kerää likaa samalla tavalla kuin ilman pinnoitetta. Pysyvät ne siis talvenkin ajan puhtaampana ja kiiltävämpinä. Vanteiden pesu ei ole se helpoin asia.

Ikkunapinnoitteet tuovat turvallisuutta autolla ajamiseen. Kun vesi sekä lumi helmeilee vaivattomasti pois laseista, näkeminen lasista läpi helpottuu.
Tuulilasissa kaikki lika sekä vesi poistuu pisaroina, kun auton nopeus ylittää 40km/h.

Ennen keraamista pinnoitetta, käytetty auto pitää kiillottaa naarmuttomaksi. Tämä edesauttaa keraamisen pinnoitteen kestävyyttä ja täyttää takuuehdot. Uusi auto kannattaa suojata heti kun olet sen ajanut liikkeestä pois. Näin säästyt mahdollisilta ylimääräisiltä kiillotus kustannuksilta.

Koneellinen kiillotus

PPF

Toinen vaihtoehto auton suojaamiseen on PPF kalvo ( Läpinäkyvä maalipinnan suojakalvo). Suojaamalla herkimmät paikat, säästyt ikäviltä vahingoilta, joita tiellä oleva jää voi tehdä esimerkiksi autosi helmoille. PPF kestää kovaakin rasitusta ja oikein asennettuna kestää kymmeniä talvia. PPF on arvokasta materialia, joten keraamiseen pinnoitteeseen verrattuna huomattavasti kalliimpaa. PPF kestää fyysiset ja kiveniskut ja naarmut eikä päästä niitä maalipintaan, kun taas keraaminen pinnoite ei siihen kykene. Lisää PPF ja keraamisen pinnoitteen eroista täällä.

Autojen helmat, etupuskuri, ajovalot, peilit sekä takapuskurin kulmat ovat ne, jotka saavat eniten osumia talvella. Jääkokkareet, lentävät nastat ja loska kuluttaa näitä paikkoja. Suojaamalla nämä paikat PPF kalvolla ja pinnoittamalla koko auton suojaat autosi parhaiten.

Meiltä saat ammattitaitoista näkemystä siihen miten autosi kannattaa suojata. Huomioimme budjettisi sekä tarpeesi. Voit pistäytyä toimipisteessämme kahvilla ja voimme samalla pohtia, miten autosi kannattaa suojata ennen talven tuloa.

Muista nämä ennen talvea :
– Silikoninen lumiharja
– Suojaa pinta keraamisella pinnoitteella
– Pese autoasi säännöllisesti
– Käytä oikeita pesuaineita lian poistamisiin
– Suojaa herkimmät alueet PPF kalvolla

Vanne pinnoite

Talvella vanteiden sisälle kertyy paljon lunta. Sisäkaariin myös, ja joskus jopa niin paljon, ettei renkaat mahdu pyörimään.

lumi vanteissa, vannepinnoite

Tähän auttaa vanne pinnoite. Kun asennetaan vanne pinnoitetta Restyling Pointilla, samaa ainetta ruiskutetaan myös jarrusatuloihin, vanteiden sisälle ja tietysti sisäkaariin. Tämä edesauttaa lumen irtoamista talvella.

Kerääntynyt lumi aiheuttaa epävakaata tärinää ajaessa.

Yllä olevassa valokuvassa vannepinnoitetta on vanteen sisäpuolella ja kaarissa sitä ei ole. Alue, missä on pinnoitetta on ilman jäät ja lunta, alue missä ei ollut pinnoitetta on aiheuttanut ylimääräistä kitkaa ja painoa ajoneuvolle.

Haluatko, että työ tehdään vastuuntuntoisesti, aikataulussa ja parhaalla vastineella rahoillesi?
Kysy tarjous Restyling Pointin ammattilaisilta, jotka tekee tätä laatustandardeilla, arvoilla ja rakkaudella.

WhatsApissa: +3580445050624

Puhelin: +3580445050624

Sähköpostilla: [email protected]

Restyling Point Oy – Pohjoismaiden kärki teippaus ja suojauskäsittelyissä