Yleistä

Kun ostat ensimmäisen uuden auton saatat miettiä miten se olisi järkevää suojata. Jos mietit tätä kysymystä, tarkastele puhelimen näyttöä. Onko sinulla suojakalvo lasin päällä? Vai oletko unohtanut sen laittaa kun ostit uuden puhelimen?
Lasi voi olla naarmuuntunut, kun sitä ei ollut suojaamassa kalvo tai kalvo on naarmuuntunut suojatessa näyttöä. Ehdotamme, että peilaat tämä esimerkki autosi maalipintaan. Auton maalipinnalle tapahtuu täysin sama asia, kuin puhelimesi näytölle.

Suojaamme autosi maalipinnan samalla tavalla kuin Fonum suojaa puhelimesi näytön. Olemme perehtyneet PPF (Paint Protection Film) maalinsuojakalvoon perinpohjaisesti ja me tiedämme mitä teemme. Autamme sinua löytämään oikean ratkaisun suojaamisessa.

Miksi auto kannattaa suojata heti uutena?

Auton suojaaminen on suositeltavaa aina uutena. Uuden auton suojaamisen lopputulos on esteettisestikin miellyttävämpi. Kun tuot uuden autosi meille, ei autoon pääse muodostumaan mitään naarmuja tai kiveniskuja.

mercedes g63 full wrap

Mitä käy jos autoa ei suojaa uutena?

Jos päädyit olla suojaamatta autosi uutena ja ajattelit, että auto varmasti kestää kaiken rasituksen mitä autolle syntyy. Saatat pesettää autoasi konepesussa ja muutenkin saatat käyttää autoa vain liikkumiseen. Huomaat pienen ajan päästä kun konepeltiin ja etupuskuriin on alkanut muodostua kiveniskuja. Mustassa autossa kiveniskut näkyvät pieninä pistemäisinä jälkinä jotka tuntuvat sormella. Näiden kiveniskujen hoitamiseen ei ole muuta keinoa kuin maalaaminen. Isompia ja selvempiä kiveniskuja voidaan paikkamaalata, mutta tämäkään ei ole 100% peittävä lopputulos. Paikkamaalaus voi olla myös yllättävän kallista jos kiveniskuja on useita.

Uuden auton helma

Kun autosi maalipinta on alkanut harmaantua. Mustasta autosta on tullutkin ei niin kiiltävän harmaa, punaisesta autosta mattamainen ja valkoisesta autosta satiinin näköinen. Tämä on seurausta autosi maalipinnan naarmuuntumiselle. Naarmuinen lakka ei enään heijasta valoa takaisin samaan suuntaan mistä se on tullut vaan valo heijastuu naarmujen takia satunnaisiin suuntiin, sekä valo tunkeutuu naarmujen sisälle heikentäen kiiltoa. Tämän takia autosi ei enään kiillä tavalla kuin se kiilsi uutena.

Nämä kaikki tekijät vaikuttavat yleensä auton jälleenmyyntiarvoon. Jos 3 vuotta vanha autosi näyttää siltä, että se olisi maksimissaan vuoden vanha, nostattaa tämä autosi myyntihintaa. Mutta jos autosi on naarmuinen, etupuskuri ja konepelti täynnä kiveniskuja. Joutuvat autoliikkeet näkemään suuren vaivan taloudellisesti, että auto saadaan myyntikuntoon. Ajattele suojaamista sijoituksena omaisuuteesi.

Naarmuinen maalipinta ja valon heijastus
BMW M4

Ennakointi

Suosittelemme aina varaamaan ajan ennen luovutusajankohtaa. Näin varmistut, että voit ajaa autosi heti meille eikä autosi maalipinta vahingoitu ollenkaan ennen suojaamista. Tämä on hyvin yleinen toimenpide uusien autojen kanssa.

Kun varaat aikaa, kerro meille mikä olisi sinulle mieluinen lopputulos suojaamisessa. Kerro meille budjettisi ja mitä toiveita sinulla on. Me rakennamme sinulle täydellisen paketin ajatellen sinun omaisuutta. Me emme ajattele rahaa etusijalla vaan sitä, että sinun omaisuutesi säilyy hyvänä meidän ammattitaidon kautta. Kun olet saanut varattua ajan suojaamiselle, ilmoita autoliikkeelle, että autoa ei saa pestä harjakoneessa ennen auton luovutusta. Tämä on valitettavasti käytäntö joissain autoliikkeissä. Muistuta myös, että autoa ei tarvitse vahata ennen luovutusta.

Tarkastele autosi luovutusajankohtaa ja jos se muuttuu, ole välittömästi yhteydessä meihin jotta ehdimme reagoimaan uuteen ajankohtaan. Usein uusien autojen luovutukset voivat venyä alkuperäisestä luovutus ajankohdasta. Voit ajaa autosi juuri sellaisena kun sinä sen saat meidän luokse. Jos sinulle tuottaa haasteita hakea autoa tai tarvitset logistiikan kanssa apukäsiä. Me voimme noutaa auton autoliikkeestä. Veloitamme tästä Uber kyydin sekä kulutetun työajan.

Porsche koko auton PPF

Miten suojata uusi auto?

Uuden auton voi suojata muutamallakin eri tavalla. Huomattavasti tehokkain tapa on suojata auto PPF kalvolla, tämä kalvo pitää huolen, että autosi maalipinta säilyy koskemattomana ja kalvo ottaa kaiken yleisimmäin päivittäisen kulutuksen vastaan. PPF on arvokas materiaali, joten suojaaminen kalvolla on arvokkaampaa, kuin keraaminen pinnoite.

Asiakkaiden suosituin ja halutuin valinta Restylingillä on ollut suojata auton keulasta konepelti, etulokasuojat, etupuskuri, ajovalot sekä ovien alareunat ja helmat. Eli keula ja helmapaketti. Loppu autoon on lisäksi otettu keraaminen pinnoite. Tällä paketilla suojaat ne osat autosta, jotka ovat jatkuvassa rasituksessa. Kaikki kivet tai nastat jotka lentävät auton keulaan, osuvat ppf kalvoon. Keraaminen pinnoite pitää huolen siitä, että autoasi on helpompi puhdistaa sekä se pitää auton värin kiiltävänä. Pinnoite torjuu erittäin kevyttä naarmuuntumista.

Meiltä löydät laajan valikoiman laadukkaita keraamisia pinnoituksia eri kestoilla. Suositumpia on ollut pitkäkestoiset pinnoitteet. Pidempikestoinen pinnoite on yleensä liukkaampi ja naarmunesto hiukan parempi. Pinnoitteissa on oma Self healing toiminto, eli pinnoite korjaa lämmön avulla kevyitä hiusnaarmuja. Pinnoitteen naarmunesto perustuu hyvin hienojen naarmujen torjumiseen, mutta esimerkiksi pinnoite ei torju harjapesusta tai lumiharjasta tulleita naarmuja ollenkaan.
Lue aikaisemmasta blogistamme keraamisen pinnoitteen ja ppf kalvon erot : restyling.fi/blogi/keraaminen-pinnoitus-vs-ppf-maalinsuojakalvo

Jos teillä on lapsia tai lemmikkejä, on hyvä huomioida näiden aiheuttamat kulutukset auton maalipinnalle. Esimerkiksi kynnykset ovat osa johon lasten kengät ja eläinten kynnet osuvat usein ja kun tämä rasitus toistuu, alkaa maalipinta naarmuuntua ja pahimmassa tapauksessa ruostua. Sijoittamalla 89€ – 99€ kynnyksen ppf kalvoon ei sinun tarvitse enään miettiä tätä ongelmaa.

Oletko koskaan huomannut kuinka kauppakassisi tai matkalaukkusi osuvat takapuskurin yläosaan kun otat tavaroitasi pois takakontista? Tai golf bägisi laahaa aina maalipinnan kautta kun otat sen pois takakontista?
Investoimalla 89€ – 99€ takapuskurin lastaus suojaan, vältät turhat kosketukset ja vauriot maalipintaan. Muovipuskuri on huomattavasti herkempi naarmuuntumaan kuin pelti. Myös muovipuskureista naarmujen poistaminen on haastavampaa ohuemman lakkakerroksen takia.

Kannattaako koko auto suojata suojakalvolla?

Olet saattanut kuulla, että sinun koko autosi voidaan suojata yhdellä kerralla. Tämä toimenpide on nostanut päätään materiaalien laadun paranemisen takia.

Koko auton PPF suojauksella saat kaiken mitä tarvitset autollesi. Kattavimman suojauksen yhdellä kerralla. Jos olet valmis sijoittamaan uuteen autoosi huomattavasti enemmän rahaa, ota vaihtoehdoksi koko auton suojaaminen. Tällä tavalla sinä saat täysin stressi vapaata elämistä autosi kanssa koska sinun tarvitse enään ikinä murehtia joidenkin alueiden suojaamista.

Olemme tehneet enemmän ja enemmän koko auton suojauksia kun asiakkaamme ovat huomanneet sen hyödyn. Asiakkaamme ovat säästäneet aikaa ja rahaa kun auton maalipinnat ovat olleet suojattuna kokonaan ja jokainen kolhu autoon on tarkoittanut osumaa PPF kalvoon.

Tämä toimenpide suositellaan vahvasti tekemään vain täysin uuteen autoon. Käytetyssä autossa alkaa tulemaan pohjatöitä jokaiselle paneelille jonkin verran.

Hinnat koko auton PPF kalvolle ovat aina autokohtaisia. Esimerkiksi Tesla Model Y koko auton PPF kiiltävällä materiaalilla on 4999 €.

Markkinoille ajetaan jatkuvasti eri värisiä maalipinnan suojakalvoja. Yksi näistä on ollut matta / satiinipintainen PPF kalvo. Tämän avulla saat autosi värin muutettua mattapintaiseksi ja samalla suojattua koko autosi.
Mattapintainen suojakalvo on kiiltävää hiukan arvokkaampi, mutta lopputulos huikeampi. Matta PPF tuo esimerkiksi autojen linjoja paremmin esiin ja luo sporttisempaa ulkonäköä.
Lue lisää Helsingin sanomissa tehdyssä jutusta, missä avaamme PPF kalvon käyttötarvetta : Maalipinnan voi muumioida teippauksella, ja se kiinnostaa erityisesti Teslan omistajia. Joskus teippaus on kalliimpi kuin auto. – HS Visio

Koko auton PPF kalvotettu taksi

Vaikuttaako vuodenaika suojaamiseen?

Lähtökohtaisesti ei. Talvella riskien määrä voi kasvaa. Jää ja lumi voivat tuoda haasteita auton suojausten kestävyydelle.

PPF kalvolla on ominaista kulua luonnollisesti. Tämä on normaalia ja tapahtuu kaikissa elämän asioissa. Tämä on asia jota kukaan ei voi estää tai välttää tapahtumasta. Talvella suojaamaton auto saa myös eniten kulutusta ja auton maalipinta on kovalla koetuksella. Maantiesuola ja muut tien epäpuhtaudet pinttyvät jatkuvasti maalipintaan. Autosi päällä on lunta ja joudut nämä puhdistamaan harjalla ja maalipinta naarmuuntuu.

Varsinkin ennen talvea olisi suotavaa suojata autosi. Pelkällä keraamisella pinnoitteella saat autollesi helppohoitosuutta ja talvella auton peseminen nopeutuu ja lopputulos on parempi. Jos autosi luovutus sijoittuu alkutalveen, on erittäin tärkeää suojata autosi heti eikä vasta talven jälkeen. Pohjatöiden määrä kasvaa aina kun autoa käytetään. Pohjatöiden määrä kasvaa kun auton maalipinta kärsii, esimerkiksi jos auto naarmuuntuu huomattavasti on ennen keraamista pinnoitetta koneellisesti poistettava naarmut ja mitä enemmän naarmuja sen enemmän pohjatöitä. Ennen maalipinnan suojakalvon asennusta isot kiveniskut olisivat hyvä maalata, etteivät ne paistaisi kalvon alta.

Kesällä suurimmat kustannukset tulevat hyttysistä ja muista ötököistä jotka paistuvat autosi lakkaan kiinni. Nämä lähtevät vain koneellisesti kiillottamalla pois. Tämä on halvempi toimenpide kuin valmistella autonne suojausta varten talven jälkeen.

Talven haasteet :

 • Jää ja lumi joka vaurioittaa maalipintaa
 • Lumiharjan harja joka naarmuttaa pintoja
 • Karmittomien lasien skrabaus ja skraba osuu maalipintaan
 • Sisustan likaantuminen huonojen kelien takia

Kesän haasteet :

 • Lakkaan kiinni palaneet ötökät
 • Talven jäljiltä teillä on paljon irtokiviä jotka rasittavat esimerkiksi helmoja
 • Kasvuston kasvaminen ja teiden kapeneminen ja näiden tuomat naarmut

Lasien tummennukset

Lasten iho on herkkä UV-säteilylle ja ikkunoiden tummennus on erinomainen tapa suojella lastesi ihoa. Ikkunatummenusten kalvolla on jopa 99% UV-säteilyn suoja ja jopa 92% infrapunalmmön torjunta.
Ikkunoiden tummennuksilla tuot turvaa myös omaisuudelle, kalvojen ansiosta takakonttiin näkeminen estyy. Kalvoja on eri tummuus asteisia ja meidän ammattitaidolla ja mittauslaitteistolla löydämme sinulle sopivan tummuuden.

Lasien tummennuksista voit lukea meidän hyödyllisen oppaan :
restyling.fi/blogi/4-vinkkia-ikkunatummennus

Tuulilasin tummennus tuo yksityisyyttä ja UV-suojaa vaikka onkin lain vastaista

Mitkä värit kannattaa erityisesti suojata

Tummat auton värit ja etenkin mustat autot ovat herkimpiä ihmissilmälle. Kaikki autot naarmuuntuvat yhtä herkästi ja jälkiä syntyy samalla tavalla. Mustassa autossa kaikki virheet ja epäkohdat korostuvat huomattavasti. Esimerkiksi valkoisesta autosta naarmujen paikantaminen on haastavampaa kuin mustista autoista. Vaaleat värit antavat hiukan enemmän anteeksi kuin tummat värit.

Jos ostit uuden mustan auton. Emme suosittele tätä, mutta voit kokeilla hanskalla pyyhkäistä esimerkiksi ovien alareunaa ja katsoa lampulla kuinka jokainen pyyhkäisy tuo lisää ja lisää naarmuja pintaan. Tummissa autoissa suojaamisen tarve korostuu. Sinun silmillesi ei enään hyppää ilkeän näköisiä naarmujen pyörteitä jos suojaat autosi esimerkiksi PPF kalvolla.

(tähän video puoliksi kiillotetusta Tesla Model 3 autosta)

Keraamisesti pinnoitettu BMW

Vaikuttaako kilometrit ja auton hinta suojauksen laajuuteen?

Yksinkertaisesti kyllä. Jos ajat autollasi vain 10tkm vuodessa,suosittelemme miettimään kevyempää ratkaisua, esimerkiksi ovien alareunoja, etuvaloja, helmoja sekä ovien sisäkynnyksiä. Nämä ovat osia jotka jokatapauksessa kuluvat auton käytön mukaan.

Jos ajat autollasi yli 35tkm vuodessa, on rasitus jo huomattavasti suurempaa. Autosi keula on jo suuressa kulutuksessa. Kerro meille kuinka paljon autolla ajetaan vuodessa tai anna jokin arvio. Tämän perusteella meidän on helpompi rakentaa sinulle käyttöösi ja automalliisi perustuva kattava kokonaisuus

Suunnittele autosi suojaamista vuodessa kertyvien ajokilometrien mukaan. Jos autolla on vähän käyttöä, valitse pienempi paketti tai jos autollasi ajetaan keskivertoa enemmän, valitse kattavampi paketti.

Autoja on erihintaisia ja kannattaa ottaa huomioon teippaus liikkeiden kokemus, näin ollen nyrkkisääntö on tämä:

 • 40 000 € – 70 000 € + maksavat autot kannattaa suojata vähintäänkin keulasta ja helmoista, kynnyksistä + muista riskeistä yksityiskohdista, kuten takapuskurin kulma.
 • 100 000 € – 140 000 € + maksavat autot kannattaa suojateipata PPF maalinsuojakalvolla kauttaaltaan, ml. ikkunoiden väliset pystypalkit ja sisäovien kynnykset.
 • 160 000 € – 200 000 € + maksavat autot kannattaa suojata ulkopinnan lisäksi myös sisältä, sekä tuulilasi.

Kannattaako vanteet suojata?

Keraamisella pinnoitteella voidaan suojata autosta muitakin alueita. Esimerkiksi vanteiden suojaus on ollut huippu suosittu. Pinnoitteen avulla vanteet eivät kerää enää likaa vanteiden sisäpuolelle ja puhdistaminen on helpompaa. Talvella jos vanteet keräävät jäätä ja likaa vanteiden sisäpuolelle, alkavat vanteet tärisyttämään ja saattaa aiheuttaa vaaratilanteita. Puhtaat vanteet näyttävät myös huomattavasti paremmilta.

keraamisesti pinnoitetut vanteet

Kannattaako nahkapenkeille tehdä jotakin?

Auton penkit ovat jatkuvassa rasituksessa. Nahkapenkit likaantuvat helposti esimerkiksi housuista. Nimenomaan farkkujen väri tarttuu herkästi vaaleaan nahkaan. Tämän puhdistaminen on työlästä ja kallista. Olet saattanut huomata, että lasten käsistä tippuu ruokia ja juomia kangas penkille ja kangas on mennyt hyvin likaiseksi. Pinnoittamalla penkit ei tätä ongelmaa enään synny. Pinnoite luo vettä hylkivän kalvon penkkien päälle ja kaikki lika mikä penkkiin tulee, jää pinnoitteeseen. Lian puhdistaminen on on pinnoitteen ansiosta hyvin helppoa ja vaivatonta. Jos kaadat vahingossa kahvin penkille, pinnoitteen ansiosta neste jää leijumaan penkin materiaalin päälle ja nesteen voi imeyttää mikrokuituliinaan penkistä.

Keraamisesti pinnoitettu Audi RS6

instagram.com/stories/highlights/18002503804028061

Voiko lasipintoja suojata?

Kesäisin joudut pitää pyyhkijöiden nopeuden maksimissa, että näkyvyytesi säilyy vesisateessa. Hyttyset ja muut ötökät paistuvat lasiin kiinni ja niiden puhdistaminen on erittäin hankalaa.
Tähän kaikkeen on ratkaisu. Lasien ulkopintoihin voidaan asentaa lasipinnoite. Tämä tuo erittäin liukkaan pinnan lasien päälle, pinnoite hylkii vettä erittäin tehokkaasti ja vesisateessa vesi poistuu lasilta ilmavirran ansiosta yleensä 40km/h alkaen. Talvella lasit sulavat nopeammin pinnoitteen ansiosta. Hyttysten ja ötököiden puhdistaminen lasista helpottuu ja nopeutuu. Lasien pinnoittaminen on hyvin pieni investointi teidän turvallisuuteen, kun näkyvyytenne tuulilasista paranee ja pyyhkijöiden käyttö vähenee.

Meiltä löydät valmiiksi räätälöidyt pinnoite paketit. Paketit sisältävät ne osat autosta jotka olemme nähneet tarpeelliseksi pinnoittaa. Paketteja on kolme ja paketit ovat toinen toistaan laajempia. Näillä paketeilla sinun ei tarvitse miettiä muuta kuin teidän budjettia, me hoidamme lopun.

Kannattaako uusi leasing auto suojata?

Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä Leasing autojen suojauden määrästä. Joka vuosi enemmän ja enemmän suojaamme autoja jotka ovat yrityksen liisaamia työntekijöille.

Leasing autoissa joissain tapauksissa autoliike voi vaatia auton haltijan korvaamaan aiheuttamansa vauriot autolle. Kyse on yleensä aina vauriosta joka ei ole luonnollista kulumaa vaan vahingossa sattunut tapaus.

Esimerkkinä asiakkaamme autoon oli tullut syvempi naarmu parkkipaikalta. Leasing yhtiön alla oleva autoliike vaati asiakkaan hoitamaan naarmun kuntoon tai he perisivät tämän korjauksen auton haltijalta. Asiakas toi autonsa meille ja naarmu hoidettiin siihen kuntoon mihin autoliike sen vaati.

Suojaamalla Leasing autoasi PPF kalvolla edes pakolliset alueet, voit käyttää autoasi huolettomammin ja kun auton palautus hetki koittaa, ei sinun tarvitse stressata turhaan autoon tulleita osumia. PPF kalvo on tehnyt tehtävänsä ja auttaa pitämään auton jälleenmyyntiarvon.

instagram.com/p/CRYJOuGAZUf

Harvinaiset tapaukset uusissa autoissa

Uusi auto saattaa kuulostaa siltä, että autosi tulee täysin virheettömänä ja koskemattomana. Tämä on yleisin väärinkäsitys, joka kokemuksemme perusteella valtaosalla muodostuu.

Olemme nähneet ajan saatossa tuhansia uusia autoja ja yksikään auto ei ole koskaan ollut täysin virheetön. Uudessa autossa poikkeuksetta on aina roskia lakkapinnan alla tai maalin seassa. Mikään maalaus ei ole 100% täydellinen. Kun haet autoasi, tarkastele maalipintaa ja katso onko maalipinnassa joitain poikkeuksellisen suuria jälkiä. Useimmissa tapauksissa ammattitaitoinen maalari kykenee poistamaan roskat lakasta ja tasoittamaan maalin siten, ettei roskan poistosta jää jälkeäkään.

Joissakin autoissa saatat nähdä hologrammeja ja pyörteitä. Tämä on seuraus siitä kun auton maalipinta on viimeistelty maalauksen jälkeen tai koitettu poistaa joitain naarmuja. Yleensä koneelliset kiillotukset tehdään vain siihen asti, että tavoiteltu virhe maalipinnassa saadaan pois ja homma jätetään siihen. Maalipinta silti tarvitsee vielä viimeistelyn pyörteiden ja hologrammien poistoon.

Olemme nähneet autoissa hyvin syviä naarmuja jotka ovat ulottuneet lakan läpi vaikka auto on 1 km ajettu. Nämä naarmut ja jäljet tulevat yleensä varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Naarmut ja muut jäljet eivät kuulu auton alkuperäiseen kuntoon. Kuuluvatko naarmut ja muut jäljet uuden auton alkuperäiseen kuntoon? Esimerkkinä alla oleva kuva missä täysin uudessa Porsche Taycanin takalokasuojassa oli lakan läpi ylettyvä naarmu.

Hyvin syvä naarmu uudessa Porsche taycanissa

Naarmujen, hologrammien, roskien ja muiden epätavallisten jälkien poistaminen on tehtävä aina ennen PPF kalvon asennusta tai keraamisen pinnoitteen asennusta, jotta kalvon alle jäävä pinta on mahdollisimman mintissä kunnossa ja suojakalvon tai pinnoitteen alta näkyy virheetön pinta. Tämä saattaa vaikuttaa hintaan, koska autolle tehdään työtä jota ei alunperin ollut suunniteltu.

Käy auto paikan päällä läpi tarkasti, katso jokainen paneeli läpi. Pohdi onko auto kannattavaa hyväksyä jos auton maalipinnassa on jotain poikkeavaa.

Huomioi nämä asiat kun ostat uuden auton :

 • Varaa aika ennakkoon meille
 • Kysy meiltä apua auton hakuun
 • Kerro meille budjettisi niin rakennamme teille paketin valmiiksi
 • Aja auto uutena suoraan meille
 • Älä vahauta tai pinnoita autoa turhaan
 • Ota selvää eri yrityksistä jotka tarjoavat suojauksia autoille. Halvin ei aina ole se paras

Haluatko, että työ tehdään vastuuntuntoisesti, aikataulussa ja parhaalla vastineella rahoillesi?
Kysy tarjous Restyling Pointin ammattilaisilta, jotka tekee tätä laatustandardeilla, arvoilla ja rakkaudella.

WhatsApissa: +3580445050624

Puhelin: +3580445050624

Sähköpostilla: [email protected]

Restyling Point Oy – Pohjoismaiden kärki teippaus ja suojaus käsittelyissä