Ostitko uuden auton ja et tiedä kumpaan tuotteeseen luottaa? Kumpi on sinun kriteereille oikea valinta? Kumpi oikeasti suojaa naarmuilta, kumpi on rahasi arvoinen?

Alkuperäinen rehellinen syy keraamisen pinnoitteen ja ppf kalvon vertailulle on niiden ominaisuuksien tahallinen väärentäminen ja parhaimpien teknisten ominaisuuksien lisääminen sille tuotteelle, jolle se ei kuulu.

Monesti PPF kalvon ja keraamisen pinnoitteen eroja sekoitetaan keskenään ja näiden oleellisia teknisiä eroja. Molemmissa on omia vahvoja etuja, mutta on myös heikkouksia. Näitä ei aina kerrota julkisesti, ja monesti molempien informaatio on vaihtelevainen Googlessa.

Mikä on keraaminen pinnoite?

Keraaminen pinnoite syntyi kemikaalien kategoriassa vahojen je kevytpinnoitteiden jälkeen lähettäen edellämainitut historiaan,  upean kestävyytensä ansiosta keraaminen pinnoite voitti ja dominoi edelleen.

Keraaminen pinnoite on laboratoriossa useiden kemiaaliyhdistelmien koostumuksena sekoitettu neste, joka leviteään auton maalipinnan päälle ja kuivuttuaan se imeytyy lakan päälle / osittain sisään eikä lähde pesemällä pois. Se on siis neste joka kuivuu auton päälle. Kaikki ovat kuulleet vahoista. Tämä on siis innovatiivinen versio vahasta. Vahat kestivät muutaman kuukauden, keraaminen pinnoite vuosia.

Suoja kemikaaleilta

Keraaminen pinnoite on ensi-sijaisesti kemiallinen suoja auton maalipinnalle. Se suojaa tiesuolalta, tien päällä olevilta öljyiltä, kemikaaleilta ja yleisimmiltä likatyypeiltä.

Ennaltaehkäisy UV säteilyltä ja hapettumiselta

Auringon haitalliset UV säteet haalistuttavat maalipintaa, jonka ansiosata maalipinnan väri menettää syvyytensä. Pesuvedessä on myös kalkkia, joka kuivuttuaan maalipinnalle voi jättää hapettumisen näköisiä pisaroita, samalla tavalla kuin harvinaiset happosateet.

Parantunut kiilto

Laadukas keraaminen pinnoite parantaa värin syvyyttä ja kohentaa auton kiiltoastetta, tekee siitä peilimäisen ja auttaa tunnistamaan autosi muiden joukosta. Upea kiilto voi toimia monesti auton arvon nostattajana.

Tesla Model 3 Design yliteippaus, keraaminen pinnoite

Helppohoitoisuus

Hydrofobisuus eli vedenhylkivyys on yksi keraamisen pinnoitteen huomattavimmista ominaisuuksista. Pinnoite säästää aikaa autonhoidossa ja tekee siitä maksimaalisen helppoa.

Lika ei tartu keraamiseen pinnoitteeseen yhtä hyvin, kuin suojaamattomaan maalipintaan. Hydrofobisen efektin ansiosta pinnalle jäävien pisaroiden asteluku on suuri, mikä aiheuttaa pisaroiden poisvalumisen auton pinnalta. Näin ollen pisaran mukana lika valuu myös pois auton pinnalta.

Tesla Model 3 Design yliteippaus, keraaminen pinnoite

Kiveniskujen ja naarmujen torjunta

Koska keraaminen pinnoite on neste ja kovetettuaan se luo vain 1-3mikronin paksuisen kerroksen, se ei valitettavasti torju naarmuja tai kiveniskuja.

Tänäkin päivänä monen autonhoitoyrityksen näkee sosialisessa mediassa ja nettisivuilla mainostavan sitä, että keraaminen pinnoite torjuisi naarmuja. Faktojen väärentäminen ei tuo hyvää mainetta autoalalle ja väärinkäyttää kansalaisten omaisuutta.

Näin ollen, kun fiktiivisesti autoalalla valitettavan usein sanotaan, että keraaminen pinnoite torjuu naarmuja – väite on yhtä epärealistinen kuin, jos Turkin maajoukkue voittaisi Suomen jääkiekossa.

Tesla Model 3 Design yliteippaus, keraaminen pinnoite

Mitä on PPF – maalinsuojakalvo?

PPF tulee lyhenteestä Paint Protection Film , eli maalinsuojakalvo. Se  on keskimäärin 180-300 mikronia paksu läpinäkyvä polyuretaanikalvo, joka antaa sekä kemiallisen – että fyysisen suojan auton maalipinnalle.
Se on kehitetty asennettavaksi maalipinnalle ja suojaamaan maalipintaa, mutta samalla toimia niin ikään toisena uutena pintana, joka myös kestää päivittäisiä rasitteita.

Täysin kirkas ja oikein asennettuna täysin huomaamaton kalvo on sisartuote perinteisten teippien kategoriassa, mutta on huomattavasti kestävämpi paksuutensa ansiosta.

Tesla Model 3 Design yliteippaus, keraaminen pinnoite

Suoja kemikaaleilta

Koska PPF on kalvo, se on kuin fyysinen muuri asennetun kohteen edessä. Se torjuu kaikki mahdolliset päivittäiset kemialliset vauriot, ei päästä niitä maalipintaan asti ja säilyttää loistavan ulkonäkönsä siitä huolimatta.

Ennaltaehkäisy UV säteilyltä ja hapettumiselta

UV säteily on armoton, muttei moderneille PPF kalvoille. Aikoinaan UV säteily kellastutti PPF kalvoja, ja tekee sitä edelleen, mutta vain epälaadukkaille ns. kiinauotteille. Nykyaikaisilla laadukkailla PPF kalvoilla on yli 7 vuoden kellertämättömyys takuu.

Kalvo kestää erinomaisesti myös hapettumista.

Parantunut kiilto

Yksi kalvon ominaisuuksista on se, kuinka syvän kiillon se tekee objektilleen. Se toimii niin ikään toisena lakkapintana, jonka seurauksena näemme alla olevan maalipinnan uudessa loisteessaan. Jos normaalitapaan keula on suojateipattu ja loppuauto ei, kiiltoeroa ei huomaa.

Tesla Model 3 Design yliteippaus, keraaminen pinnoite

Helppohoitoisuus

PPF kalvon päällä on TopCoat pinnoite, joka tekee PPF:n puhtaanapidosta helppoa ja vaivatonta. Vesi ja lika valuu pois, pesuprosessit ovat nopeampia. Tämä on ominaisuuksiltaan verrattavissa keraamiseen pinnoitteesen.

Tosin ei ole tieteellisiä faktoja vielä TopCoatin kestävyydestä, mutta kokemuksemme mukaan se kestää vähintään vuoden.

Kiveniskujen ja naarmujen torjunta

PPF torjuu kiveniskut ja naarmut, eikä päästä niitä maalipintaan. Jopa yleisimmät voimakkaat parkkipaikkakolhut. Teippi on tarpeeksi paksu ja elastinen, mikä tekee siitä erinomaisen kestämään nastoja ja voimakkaita naarmuja. Jos painamme kuulakärkikynällä ihoon pisteen, ihomme kimmoisuutensa ansiosa palautuu taas tasaiseksi. Samalla tavalla käyttäytyy PPF teippi. Kiven osuessa keskelle konepeltiä siitä jää tuskin jälkeäkään.

Tesla Model 3 Design yliteippaus, keraaminen pinnoite

Parkkipaikat ovat ahtaita ja yleisimmät parkkipaikkakolhut on vältettävissä PPF maalisuojakalvon ansiosta.

Kalvossa on myös virallinen SelfHealing ominaisuus. Itsestäänparantuva nimensämukaisesti oleva ominaisuus parantaa itse omia kevyitä naarmuja.

SelfHealing ominaisuus aktivoituu lämmön ansiosta, tuli se sitten auringosta, taikka kuumailmapuhaltimesta taikka kuumasta vedestä. Eli lämpö missä tahansa muodossa aktivoi PPF kalvon pinnan ja laittaa molekyylit liikeelle, minkä ansiosta naarmu vetäytyy umpeen samalla tavalla, kuin meidän ihossa oleva viilto.

Mitä tämä kaikki siis tarkoittaa?

Keraaminen pinnoite suojaa ainoastaan UV – säteilyltä ja haalistumiselta. Ehkäisee lian tarttumisen järeästi maalipintaan, helpottaa puhtaanapitoa. Tuo kiiltoa ja tuo auton omistajalle enemmän esteettistä nautintoa, kun hän näkee autonsa enemmän puhtaana.

PPF kiveniskukalvo tekee alkulämmittelykseen saman, kuin keraaminen pinnoite, mutta tämän lisäksi suojaa myös yleisimmiltä kiveniskuilta ja naarmuilta. Se on teippitehtaalla valettu suojakalvo, joka toimii suojakilpenä auton maalipinnan edessä ja vataanottaa rasitukset itseensä, eikä päästä niitä maalipintaan.

Näin ollen auton pinnalle levitetty neste ja asennettu teippi eivät voi painia samassa sarjassa, ne ovat kaksi täysin eri tuotetta erilaisilla ominaisuuksilla.

Voiko keraaminen pinnoite torjua naarmuja? Ei pienintäkään.
Voiko PPF kivenisku suojakalvo torjua naarmuja ja kiveniskuja? Kyllä. 24 / 7 vähintään 16v ajan.

Taannoin otimme Lamborghinistä 16v palvelleen ppf kalvon pois ja se olisi voinut palvella lisääkin. Hämmästyimme, kuinka hyvänä se oli säilynyt ja kuinka alla oleva maalipinta oli kokonaan uusi ja koskematon. Ei ainuttakaan kiveniskua, ei pienintäkään naarmua!

Eli jos halutaan maksimaalista suojaa ja jälleemyyntiarvoa autolle, niin PPF maalinsuojakalvo on ainoa tuote joka tuo arvoa oikein asennettuna.