Ostitko uuden auton ja et tiedä kumpaan tuotteeseen luottaa? Kumpi on sinun kriteereille oikea valinta? Kumpi oikeasti suojaa naarmuilta, kumpi on rahasi arvoinen?

Alkuperäinen rehellinen syy keraamisen pinnoitteen ja ppf kalvon vertailulle on niiden ominaisuuksien tahallinen väärentäminen ja parhaimpien teknisten ominaisuuksien lisääminen sille tuotteelle, jolle se ei kuulu.

Monesti PPF kalvon ja keraamisen pinnoitteen eroja sekoitetaan keskenään ja näiden oleellisia teknisiä eroja. Molemmissa on omia vahvoja etuja, mutta on myös heikkouksia. Näitä ei aina kerrota julkisesti, ja monesti molempien informaatio on vaihtelevainen Googlessa.

Mikä on keraaminen pinnoite?

Keraaminen pinnoite syntyi kemikaalien kategoriassa vahojen je kevytpinnoitteiden jälkeen lähettäen edellämainitut historiaan,  upean kestävyytensä ansiosta keraaminen pinnoite saavutti suosion.

Keraaminen pinnoite on laboratoriossa useiden kemikaaliyhdistelmien koostumuksena sekoitettu neste, joka levitetään auton maalipinnan päälle ja kuivuttuaan se muodostaa kemiallisen suojan ja sitä ei saa pesemällä pois. Se on siis neste joka kuivuu auton päälle. Kaikki ovat kuulleet vahoista. Tämä on siis innovatiivinen versio vahasta. Vahat kestivät muutaman kuukauden, keraaminen pinnoite kestää vuosia.

Suoja kemikaaleilta

Keraaminen pinnoite on ensisijaisesti kemiallinen suoja auton maalipinnalle. Se suojaa tiesuolalta, tien päällä olevilta öljyiltä, kemikaaleilta ja yleisimmiltä likatyypeiltä.

Ennaltaehkäisy UV säteilyltä ja hapettumiselta

Auringon haitalliset UV säteet haalistuttavat maalipintaa, jonka ansiosta maalipinnan väri menettää syvyytensä. Pesuvedessä on myös kalkkia, joka kuivuttuaan maalipinnalle voi jättää hapettumisen näköisiä pisaroita, samalla tavalla kuin harvinaiset happosateet.

Parantunut kiilto

Laadukas keraaminen pinnoite parantaa värin syvyyttä ja kohentaa auton kiiltoastetta, tekee siitä peilimäisen ja auttaa tunnistamaan auton muiden joukosta. Upea kiilto on ilo silmälle.

Kiiltävä auto on ilo silmälle

Helppohoitoisuus

Hydrofobisuus eli vedenhylkivyys on yksi keraamisen pinnoitteen huomattavimmista ominaisuuksista. Pinnoite säästää aikaa autonhoidossa ja tekee siitä maksimaalisen helppoa.

Lika ei tartu keraamiseen pinnoitteeseen yhtä hyvin, kuin suojaamattomaan maalipintaan. Hydrofobisen efektin ansiosta pinnalle jäävien pisaroiden asteluku on suuri, mikä helpottaa pisaroiden poisvalumisen auton pinnalta. Näin ollen pisaran mukana lika ja hiekka valuu pois. Tämä vähentää kevyiden pesunaarmujen syntymisen autopesussa.

Hydrofobisuus on keraamisen pinnoitteen etu

Kiveniskujen ja naarmujen torjunta

Koska keraaminen pinnoite on neste ja kovetettuaan se luo noin 1-3mikronin paksuisen kerroksen, se ei valitettavasti torju syviä naarmuja tai kiveniskuja. Se ennaltaehkäisee ja vähentää kevyiden pesunaarmujen syntymisen maalipintaan.

Monet autoilijat ovat kertoneet, että autoalalla nähdään lupauksia siitä, että keraaminen pinnoite torjuisi naarmuja. Faktojen väärentäminen ei tuo hyvää mainetta autoalalle, eikä takaa asiakkaiden tyytyväisyyttä.

Näin ollen, lupaus siitä, että keraaminen pinnoite torjuu naarmuja – väite on yhtä epärealistinen kuin, jos Turkin maajoukkue voittaisi Suomen jääkiekossa.

Suojakalvo autossa on paras suoja

Mitä on PPF – maalinsuojakalvo?

PPF tulee lyhenteestä Paint Protection Film , eli maalin suoja kalvo. Se  on keskimäärin 180-300 mikronia paksu läpinäkyvä polyuretaanikalvo, joka antaa sekä kemiallisen – että fyysisen suojan auton maalipinnalle.
Se on kehitetty asennettavaksi maalipinnalle ja suojaamaan maalipintaa, mutta samalla toimia niin ikään toisena uutena pintana, joka myös kestää päivittäisiä mekaanisia rasitteita.

Täysin kirkas ja oikein asennettuna täysin huomaamaton kalvo on sisartuote perinteisten teippien kategoriassa, mutta on huomattavasti kestävämpi paksuutensa ansiosta. Yliteippaus teippi on ~100μm paksu ja PPF ~200μm.

Kalvo suojaa naarmuilta ja kiveniskuilta

Suoja kemikaaleilta

Koska PPF on kalvo, se on kuin fyysinen kilpi asennetun kohteen edessä. Se torjuu kaikki mahdolliset päivittäiset kemialliset vauriot, ei päästä niitä maalipintaan asti ja säilyttää loistavan ulkonäkönsä siitä huolimatta.

Ennaltaehkäisy UV säteilyltä ja hapettumiselta

UV säteily on armoton, muttei moderneille PPF kalvoille. Aikoinaan UV säteily kellastutti PPF kalvoja, ja tekee sitä edelleen, mutta vain epälaadukkaille kalvoille. Nykyaikaisilla laadukkailla PPF kalvoilla on yli 7 vuoden kellertämättömyys takuu.

Kalvo kestää erinomaisesti myös hapettumista.

Parantunut kiilto

Yksi PPF kalvon ominaisuuksista on se, kuinka syvän kiillon se tekee objektilleen. Se toimii niin ikään toisena lakkapintana, jonka seurauksena näemme alla olevan maalipinnan uudessa loisteessaan. Jos normaalitapaan keula on suojateipattu ja loppuauto ei, kiiltoeroa ei silmällä huomaa.

Kalvo oikein asennettuna on huomaamaton

Helppohoitoisuus

PPF kalvon päällä on TopCoat pinnoite, joka tekee PPF:n puhtaanapidosta helppoa ja vaivatonta. Vesi ja lika valuu pois, pesuprosessit ovat nopeampia. Tämä on ominaisuuksiltaan verrattavissa keraamiseen pinnoitteesen.

Tosin ei ole tieteellisiä faktoja vielä TopCoatin kestävyydestä, mutta kokemuksemme mukaan se kestää 1-2 vuotta.

Kiveniskujen ja naarmujen torjunta

PPF torjuu kiveniskut ja naarmut, eikä päästä niitä maalipintaan. Jopa yleisimmät voimakkaat parkkipaikkakolhut. Teippi on tarpeeksi paksu ja elastinen, mikä tekee siitä erinomaisen kestämään nastoja ja voimakkaita naarmuja. Jos esim. painetaan kuulakärkikynällä ihoon piste, ihon kimmoisuuden ansiosa iho palautuu taas tasaiseksi. Samalla tavalla käyttäytyy PPF teippi. Kiven osuessa keskelle konepeltiä siitä jää tuskin jälkeäkään.

Koko auton suojakalvotus on tehokkain suoja

Parkkipaikat ovat ahtaita ja yleisimmät parkkipaikkakolhut on vältettävissä PPF maalisuojakalvon ansiosta. Tämä on todistettu kymmenien asiakkaiden autoissa.

Kalvossa on myös virallinen SelfHealing ominaisuus. Itsestäänparantuva ominaisuus nimensä mukaisesti parantaa itse omia kevyitä naarmuja.

SelfHealing ominaisuus aktivoituu lämmön ansiosta, tuli se sitten auringosta,kuumailmapuhaltimesta tai kuumasta vedestä. Eli lämpö missä tahansa muodossa aktivoi PPF kalvon pinnan ja laittaa molekyylit liikeelle, minkä ansiosta naarmu vetäytyy umpeen samalla tavalla, kuin meidän ihossa oleva viilto.

Mitä tämä kaikki siis tarkoittaa?

Keraaminen pinnoite suojaa ainoastaan UV – säteilyltä ja haalistumiselta. Ehkäisee lian tarttumisen järeästi maalipintaan, helpottaa puhtaanapitoa ja ennaltaehkäisee pienten pesunaarmujen syntymisen. Tuo kiiltoa ja antaa auton omistajalle enemmän esteettistä nautintoa, kun hän näkee autonsa enemmän puhtaana. Pinnoite on edullisempi.

PPF kiveniskukalvo tekee alkulämmittelykseen saman, kuin keraaminen pinnoite, mutta tämän lisäksi suojaa myös yleisimmiltä kiveniskuilta ja naarmuilta. Se on teippitehtaalla valettu suojakalvo, joka toimii suojakilpenä auton maalipinnan edessä ja vastaanottaa rasitukset itseensä, eikä päästä niitä maalipintaan.

Näin ollen auton pinnalle levitetty neste ja asennettu teippi eivät voi eikä saa painia samassa sarjassa, ne ovat kaksi täysin eri tuotetta erilaisilla ominaisuuksilla.

Voiko keraaminen pinnoite torjua naarmuja? Heikosti.
Voiko PPF kivenisku suojakalvo torjua naarmuja ja kiveniskuja? Kyllä. 24 / 7 jopa 16v ajan.

Taannoin otettiin Lamborghinistä 16v palvelleen ppf kalvon pois ja se olisi voinut palvella lisääkin. Hämmästyimme, kuinka hyvänä se oli säilynyt ja kuinka alla oleva maalipinta oli kokonaan uusi ja koskematon. Ei ainuttakaan kiveniskua, ei pienintäkään naarmua 16v vanhassa autossa!

Eli jos halutaan maksimaalista suojaa ja jälleemyyntiarvoa autolle, niin PPF maalinsuojakalvo on ainoa tuote joka tuo arvoa oikein asennettuna.

PPF kalvon asennus on helppoa

Takuu ehdot ja ohjeet

Takuu ominaisuuksissa keraaminen pinnoite kestää valmistajasta riippuen keskimäärin 3v-7v ja PPF suojakalvo 7-10+ vuotta. Molemmissa ehtona on oikeanlainen pesu ja huoltoväli.

Joskus kuullaan liikkeiden lupaavan epärealistisia ominaisuuksia.
Keraamista pinnoietta on hyvä huoltaa vähintään kerran vuodessa käymällä huoltopesuissa, jolloin auto puhdistetaan kemiallisesti oikein ja asennetaan aktivoiva/vahvistava kemiallinen seos maalipintaan, joka auttaa pinnoitetta kestämään ja palvelemaan asiakasta paremmin. Joissakin pinnoite brändeissä tämä on pakollinen toimenpide, joissakin vain suositeltava.

PPF kalvoa kannattaa myös huoltopestä säännöllisesti ja tehdä tarvittavat leikkaukset ja korjaukset kalvoon, koska kalvo toimii maalipinnan edessä suojana ja näin ollen kaikki rasitukset kohdistuvat vain kalvoon, paikoittain rasittaen kalvoa. Myös väärinpestynä kalvon reunat saattavat irroita muutaman millimetrin verran, jolloin kannattaa suorittaa korjaustoimepide ammattilaisen luona. Yleisesti ottaen ei ole riskejä, mikäli kalvo irtoaa muutaman millin jostakin kohtaa, koska liimapinta pitää kalvopalan loppuosan tiukasti kiinni. Leikkauksia ei suositella tehtäväksi missään nimessä itse, koska näin viiltojen muodostuminen maaliin on suuri riski.

Ammattilainen pystyy liimaamaan kalvopalan omaan ihoonsa ja suorittamaan kalvoon leikkauksen viiltämättä ihoa.

Pahin käyttökombo mille tahansa tuotteista, on tuoda likainen auto talvella lämpimään autotalliin säilytettäväksi. Myös auton epäsäännöllinen pesu ja vähäinen pesukertojen määrä on haitaksi. Näin auton lika kovettuu maalipinnalle ja lian poisto voi olla äärettömän hankalaa. Esimerkiksi matalla ppf kalvolla teipatuissa autoissa tai matassa tehdasmaalissa tiettyjen likatyyppien pois-saanti on mahdotonta, koska tietyt likatyypit saattavat lähteä vain koneellisella kiillotuksella, ja tämä prosessi kiiltävöittää matan pinnan, joka on ehdoton ei mattapinnoille.

Summa summarum: mikään ei ole ikuista, mutta jos verrataan keraamista pinnoitetta ja kalvoa, kannattaa se tehdä nojautuen faktoihin. Mikä näistä sopii sinulle?

Haluatko, että työ tehdään vastuuntuntoisesti, aikataulussa ja parhaalla vastineella rahoillesi?
Kysy tarjous Restyling Pointin ammattilaisilta, jotka tekee tätä laatustandardeilla, arvoilla ja rakkaudella.

WhatsApissa: +3580445050624

Puhelin: +3580445050624

Sähköpostilla: [email protected]

Restyling Point Oy – Pohjoismaiden kärki teippaus ja suojauskäsittelyissä