Auton lasien tummennuksella ei ole pelkästään ulkonäöllisiä hyötyjä vaan myös matkustajien turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyviä seikkoja.

Tummennuskalvo on muovia, joka asennetaan lasin sisäpuolelle. Muovissa on pieniä partikkeleita metalleja ja keraamisia aineen seoksia, joiden takia se turvaa matkustajien mukavuuden.

 

Lasten hyvinvointi matkustaessa

Me uskomme, että lapsilla on oikeus mukavaan matkustamiseen autossa.
Monelle vanhemmalle on tuttu kommentti “ Iskä, äiti – aurinko häikäisee / mulla on kuuma! “

Lasten epämukavuus ja rauhattomuus takapenkeillä heijastuu etupenkeillä matkustaviin vanhempiin, joka voi olla turvallisuusriski auton kuljettajalle.

vauva takapenkillä

Auringon häikäisyn ja lämmöntorjunta

Tummennuskalvo toimii auringonsuojakalvona. Riippuen tummuus-sävystä perinteinen läpivärjätty kalvo torjuu 28 % – 44 % ( Llumar ATC – sarja ) auringon lämpöä ja jopa 94 % häikäisyä. Kaikki kalvot maailmassa onneksi torjuvat 99 % UV säteilyä, tummuus – sävystä riippumatta, jopa läpinäkyvätkin kalvot.

Voidaan siis sanoa, että mitä tummempi tummennuskalvo, sitä paremmin se torjuu matkustajia haittaavia tekijöitä. Nykyaikaisilla keraamisilla kalvoilla saadaan kirkkaammalla kalvolla suurempi hyöty, kuin perinteisillä tummentavilla kalvoilla.

Vertailu perinteisten kalvojen ja keraamisten tummennuskalvojen välillä:

Asiakkaiden suosituin valinta takalaseissa on 15 % tummuus sävy ja se torjuu

  • perinteinen kalvo 40 % auringon lämpöä
  • keraaminen kalvo 63 % auringon lämpöä

Tässä kohtaa keraaminen kalvo on 58 % tehokkaampi torjumaan auringon lämpöä kuin perinteiset tummennuskalvot.

Asiakkaiden suosituin valinta etulaseissa on 35 % tummuus sävy ja se torjuu

  • perinteinen kalvo 35 % auringon lämpöä
  • keraaminen kalvo 58 % auringon lämpöä

Tässä kohtaa keraaminen kalvo on 66 % tehokkaampi torjumaan auringon lämpöä kuin perinteiset tummennuskalvot.

Nykyteknologian avulla keraamiset kalvot ovat vallanneet USA:n auton lasien tummennus alan markkinat ja suosio siirtyy pikkuhiljaa Eurooppaankin.

Vauva uv-säteily

UV säteily lapsille ja aikuisille

UV – säteily on Suomessa korkeimmillaan heinäkuussa. UV- säteilyn ns. sesonkiaika alkaa kasvamaan  maaliskuussa ja loppuu marraskuussa. UV – säteilylle altistuminen lisää ihosyöpään altistumisen riskiä.

UV säteily jakautuu kolmeen kategoriaan, UV-A, UV-B säteily ja UV-C säteily.

UV-A säteily tunkeutuu syvälle ihon kerroksiin ja aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä.  Suuri määrä UV-Asäteilyä ja ihon altistuminen UV säteilylle ihon palaamisen myötä lisää ihosyövän riskiä.

UV-B säteilyn ansiosta iho paksuuntuu ja ruskettuu kun säteilyä pääsee ihon pintaosiin. Paksuuntunut iho kerros suojaa ihokudosta UV säteilyn haittavaikutuksilta ruskettumisen eli pigmentin ansiosta.

UV-C säteily suodaantuu ilmakehän korkeimmissa kerroksissa, näin ollen ei pääse ihmisten kosketukseen.

Säteilyturvakeskuksen tiedon mukaan UV säteily on lisääntynyt noin 12 %.

Yleisin ihosyöpien muoto on melanooma. Ihon palaminen lisää melanoomaan sairastumisen riskiä. Siksi juuri lasten iho on suojattava, koska melanooman syntyä lisää ihon palaminen alle 15 vuotiaana.

Tummennuskalvo autoissa ja auringonsuojakalvo kiinteistöissä torjuvat 99 % UV – säteilystä.

Pienten vauvojen ja lasten iho on ohuempi ja sitä kautta herkempi UV säteilylle ja auringon lämmölle. Pienten lasten suojamekanismi ei ole vielä kehittynyt niin hyvin, kuin aikuisten, siksi on tärkeää suojata takamatkustajat UV säteilystä.

Aikuisista puhuttaessa kuski altistuu UV säteilylle usein erityisesti vasemmalta puolelta, eli lähimmän lasipinnan kautta. Tämän takia etuoviin moni asiakas ottaakin kevyet etulasien tummennukset. Lisää etulasien tummennuksesta voi lukea Lasien tummennus – laki blogista.

Tesla lasien tummennus

Sirpalesuoja

Tummennuskalvot lisäävät turvallisuutta törmäystilanteissa.

Kolaritilanteessa lasi menee herkästi rikki. Jos autojen penkeillä on matkustajia, niin lasi rikkoutuu pieniksi teräviksi palasiksi ja putoaa ihmisen päälle. Vaikka kaikki autojen lasit ovatkin karkaistuja, lasien siruilla on suuri riski vahingoittaa matkustajat. Tuulilasit ovat poikkeus, koska ne ovat kaksikerroksisia lasielementtejä, jossa on välissä laminointikalvo. Tämä laminointikalvo toimii juurikin sitovana rakenteena tuulilasille ja näin pitää tuulilasin mahdollisimman yhtenäisenä palana kolaritilanteessa.

Testi tuulilasin tummennuksen jälkeen

Auton ikkunoiden tummennus tekee täysin saman efektin, koska tummennuskalvo toimii laminointina ja  sitoo lasin yhtenäisenä, vaikka lasi menisikin rikki. Näin ollen vähentää ja jopa poistaa lasin pääsemisen ihmisen ihoon pahimmassa tilanteessa.

Audi lasien tummennus Helsinki

Yksityisyys autossa

Me uskomme, että jokaisella on oikeus yksityisyyteen autolla ajaessa. Akvaarioefekti on autoilijan yksi epämiellyttävistä tilanteista tien päällä.

Kun auton lasit on tummennettu, auto ei pelkästään näytä paremmalta. Arvoesineet, työkalut ja yksityisyytemme on turvattu, koska autoon ei näe sisälle. Esimerkiksi rakennusliikkeillä yksi yleisimmistä autovahinko tapauksista on autoon murtautuminen ja työkalujen varkaus tilanteet. Tummennuskalvojen ansiosta pakettiautoissa kymmenien tuhansien arvoiset työkalut ja laitteet ovat turvassa eivätkä aiheuta houkutusta ohikulkijoille, koska yksinkertaisesti sisään ei näe.

Metsästäjillä tumennukset ovat usein jopa pakollinen lisävaruste, koska aseiden säilytys tavaratilassa on turvallisuusriski, joka yleensä minimoidaan auton ikkunatummennuksen avulla.

Mersun lasien tummennus Helsinki

Auton ulkonäkö

Me uskomme, että jokaisella autoilijalla oikeus ajaa parhaimman näköisellä autolla.

Lähes jokaisessa automerkin esittelyautossa nettisivulla ja kaikissa mainoksissa autojen lasit on tummennettu, jopa etuovet ja tuulilasi. Tämä on tehty kiinnittämään ihmisten huomion paremmin ja jotta auto olisi miellyttävämpi ja tyylikkäämpi suuremman ihmisjoukon makuun. Eli auton lasien tummennus selkeästi parantaa auton ulkonäköä.

Auton takalasien tummennus on ylivoimaisesti suosituin palvelu kaikista ikkunatummennuksista. Lakipykälästä riippumatta etuovien lasien tummennus on myös erittäin suosittu palvelu ja tilastollisesti sitä tehdään 80 % autoihin samalla, kuin tehdään takalasin ja takaovien ikkunoiden tummennus. Lisää etuovien ja tuulilasien sallituista tummennuksista täältä.

BMW lasien tummennus Helsinki

Erilaisia tummennettuja autoja näette galleriastamme.

Auton takalasien tummennus ja sen hinta on kustannustehokas yhtälö, kun verrataan muuttunutta ulkonäköä maksettuun hintaan.

Lasien tummennuksen onnistuneisuus ja kalvojen asennuksen laatutaso vaikuttaa ulkonäköön.

Tutustu tarkemmin lasien tummennuksen laatustandardeihin.

Haluatko, että työ tehdään vastuuntuntoisesti, aikataulussa ja parhaalla vastineella rahoillesi?
Kysy tarjous Restyling Pointin ammattilaisilta, jotka tekee tätä laatustandardeilla, arvoilla ja rakkaudella.

WhatsApissa: +3580445050624

Puhelin: +3580445050624

Sähköpostilla: [email protected]

Restyling Point Oy – Pohjoismaiden kärki teippaus ja suojauskäsittelyissä