Keraamisen pinnoitteen takuuehdot ja toimintatavat:

1. Ennen keraamista pinnoitetta asiakkaan on mainittava autossa mahdollisesti olevasta keraamisesta pinnoitteesta, teippauksista, tuoreasti maalatuista koriosista, joiden kuivumisaika on alle 6vk, sekä muista mahdollisista huomion arvoisista kohdista ja toiveista ennen auton tuontia Restyling Pointille.

2. Tuodessasi autoa pinnoitukseen, sen ei tarvitse olla pesty. Pesemme sen niin uudenveroisen puhtaaksi.

3. Jotta keraamisen pinnoitteen takuu säilyy, on auto aina kiillotettava/myllytettävä ennen pinnoitteen asentamista. Myös täysin uudet autot on kiillotettava mahdollisten naarmujen sekä epäpuhtauksien takia.

4. Jos asiakas haluaa keraamisen pinnoitteen kiillottamattoman auton pintaan, ei pinnoitteelle anneta takuuta.

5. Pinnoituksen jälkeen on noudatettava 14 päivän autopesu kieltoa. Pinnoite kovettuu tässä ajassa 100% kovaksi. Mahdolliset haitalliset aineet ( öljy, polttoaineet, happo, vahva emäs, lipeä, linnun uloste voidaan poistaa turvallisesti painepesurilla ja kuivata vesi ilmanpaineella). Tiekemikaalit tai sade ei vaikuta pinnoitteen kuivumiseen 14 pv aikana.

6. Pinnoitettu auto on pestävä vain käsin käyttäen siihen tarkoitettuja pesuaineita ja noudatettava pesuaineiden sekoitus suhdetta. Voit kysyä neuvoa Restyling Pointilta oikeiden pesuaineiden valitsemiseen auton luovutustilanteessa tai viestitse. Mattapintaisten autojen pesuohje

7. Käytä vain pehmeitä kintaita, sekä puhtaita kuivausliinoja. Jos viimeistelet autosi pesun jälkeen käytä aina konepestyä pehmeää mikrokuituliinaa. Älä käytä harjoja tai muita kovia pesuvälineitä; esim. kumilastaa.

8. Kun viet autosi käsinpesulaan, noudata/ohjeista käyttämään kirjallisia Restyling Pointin pesuohjeita. Nämä saat aina mukaasi noutaessasi autosi Restylingiltä. Restyling Point ei ole vastuussa Autopesulassa tapahtuneista vaurioista virheellisen pesumenetelmän johdosta.
Jos peset autoasi väärin tai naarmuttavalla tavalla, ei pinnoite silloin kestä takuu aikaansa, joten takuu raukeaa. Pese aina auto puhtaaksi jotta voit koskea siihen kintaalla. Jos esipesu on epätehokas, jää pinnalle likaa, joka irtoaa kintaaseen kun kosket auton pintaa. Tämä naarmuttaa autoa.

10. Auto on kuivattava aina pesun jälkeen. Kuivaamatta jätetty auto katkaisee aina pinnoitteen takuun. Vesipisaroista jää kalkkia ja muuta epäpuhtautta pinnoitteeseen pilaten pinnoitteen vedenhylkivyyttä = hydrofobisuutta. Kiinni palanut kalkki joudutaan pahimmassa tapauksessa kiillottaen poistaa auton pinnasta ja laseista.

11. PINNOITE EI ESTÄ NAARMUUNTUMISTA. Pinnoite luo auton lakkapinnan päälle kevyen vettä hylkivän suojan. Veden hylkivän ominaisuutensa ansiosta auton päälle jää vähemmän likaa kiinni, joka näin vaikuttaa naarmujen syntymiseen. Kaikista hienoimmat naarmut lähtevät pinnoitteen Self Healing toiminnolla pois. Jos pintaan tulee naarmu, jota ei Self Healingilla saada pois, joutuu naarmun aina kiillottaa koneellisesti. Keraaminen pinnoite on neste, joka levitetään maalipinnan päälle eikä sitä voi verrata maalinsuojakalvoon. Keraaminen pinnoite vs. PPF

12. Keraaminen pinnoite kuluu käytöstä ja mekaanisesta hankauksesta, näitä kohtia on esim. koriosien avauskohdat ja sen viereinen alue, kuten ovenkahvat ja polttoainetankin luukku jne. Myös ala helmoista ja sivuovien alaosista pinnoite kuluu nopeiten pois, kiveniskujen takia.

13. Keraaminen pinnoite ei kestä huolimatonta automaalaamon käyttöä, kuten näissä tilanteessa; maalisumu auton päällä, puutteellisesti suojatut koriosat tms.

keraaminen pinnoite ALT maalipinta (2)
keraaminen pinnoite ALT maalipinta

14. Jos käytät autoasi harjallisessa konepesussa, ei pinnoite kestä sitä ja auto naarmuuntuu. Tämä katkaisee automaattisesti pinnoitteen takuun. Jos harjaat autoasi lumiharjalla voimakkaasti, tuo tämäkin naarmuja pintoihin. Jätä aina 1 cm harjaamatonta lunta maalipinnan päälle. Pinnoite ei estä kiveniskuja tai ehkäise kolhujen, ruosteen tai luonnollisen maalipinnan kulumisen muodostumista.

15. Pinnoite asennetaan lähtökohtaisesti vain maalipinnalle ja ikkuna listoille. Jos asiakas toivoo pienten rakojen ja muiden välien pinnoituksen, tulee tästä ilmoittaa ennen auton tuontia. Tämä saattaa vaikuttaa kokonaishintaan. Myös ikkunalistat tms alueet, jotka ovat menossa teippaukseen on mainittava Restyling Pointille ennen pinnoitusta, mikäli teippaukset tehdään toisessa firmassa.

16. Lasi pinnoitteet ja vanne pinnoitteet asennetaan vain lähes uusiin autoihin. Tämä johtuu siitä, että naarmuisessa lasissa tai naarmuisissa vanteissa pinnoite ei pysy niin hyvin. Pinnoite voidaan asentaa käytettyyn autoon vain ilman takuuta. Vanne pinnoituksessa vanteet pinnoitetaan kynäruiskulla, autossa kiinni olevaa nosturia käyttäen. Tässä samalla pinnoitetaan myös jarrusatulat. Jos toivot renkaiden irrottamista, ilmoita tästä ennen ajanvarausta. Tämä vaikuttaa aikatauluun ja mahdollisesti hintaan.

17. Nahka pinnoite asennetaan aina penkille, joka on puhdistettu Restyling Point toimesta. Uusien autojen penkit puhdistetaan kevyemmin. Hinta voi vaihdella penkkien likaisuuden takia. Nahka pinnoitteella voidaan myös pinnoittaa muut nahkaosat(kojelauta, ovipaneelit tms) sisustasta, tämän hinta on eri kuin nahkapenkkien pinnoituksen hinta. Kysy näistä lisää ennen ajanvarausta.

18. Ajoneuvoista voidaan pinnoittaa kaikki yksityiskohdat, kuten: ovenvälit, putkisto, pohjan osia sekä sisustan kiiltäviä osia, tms. Kysy näistä ennen ajanvarausta. Nämä eivät lähtökohtaisesti kuulu auton ulkomaalipinnan keraamisen pinnoitten hintaan.

19. Jos teippipinta pinnoitetaan, on siinä noudatettava samoja takuuehtoja. Tämän lisäksi teippipinta on rakenteeltaan erilaista, kuin maalipinta. Näin ollen keraamisen pinnoitteen on huomattu kestävän teipissä hieman vähemmän aikaa, kuin maalipinnassa. Jos keraamisen pinnoitteen takuu maalipinnassa on 3v, teippi pinnassa keraaminen pinnoite pysyy n. 2v.

20. Maalipinnan suojakalvon pinnoitukseen vaaditaan aina kiillotus. Kiillotus on 1-3 step menetelmä.

Maalipinnan kiillotuksen / detailing takuuehdot ja toimintatavat

1. Auto tuodaan aina pesemättömänä, me pesemme auton ennen kiillotusta.

2. Autoa ei saa vahata ennen kiillotukseen tuontia

3. Kaikista mahdollisista maalauksista on ilmoitettava Restylingille, jotta osaamme varoa tuoreasti maattuja osia.

4. Työlle annetaan hintahaarukka joka tarkentuu auton pesun jälkeen. Joissakin tapauksissa voidaan antaa tarkka hinta.

5. Auto kuvataan aina ennen kiillotuksen aloittamista Restyling pointin toimesta, vain jos huomaamme jotain epätavallista sille kohteelle liittyen. Nämä ovat, erittäin syvät naarmut, lakkavauriot, alkavat lakkavauriot, hapettuneet ikkunalistat, isot kiveniskut, autoliikkeiden takia jääneet kiillotustahnat paneelien väleissä, palaneet muoviosat epäonnistuneen kiillotuksen takia tms. Kuvat lähetetään asiakkaalle todisteena etteivät jäljet ole syntyneet meidän toimesta.

6. Jos autosta löytyy jotain poikkeavaa on mahdollista korjata näitä työprosessin aikana. Esimerkiksi vanhojen vahajäämien/kiillotus tahnojen poisto paneelien väleistä.

7. Kiveniskujen paikkamaalaus ei kuulu lähtökohtaisesti auton maalipinnan kiillotukseen. Tämä palvelu voidaan ehdottomasti lisätä kiillotus prosessiin. Toivomme asiakkaan tuomaan itse auton värikoodilla hankittu väri. Voimme paikata 1-5 kohtaa veloituksetta, mutta näistä on aina etukäteen ilmoitettava. Laaempien kiveniskujen paikkaus tehdään tuntityönä ja veloitetaan toteutuneen mukaan.

8. Kiillotuksen aikana poistetaan naarmuja sen mukaan mikä “Step” eli kiillotusvaiheiden määrä on valittu. Esimerkiksi 1-step poistaa vain kevyimmät naarmut, 2-step poistaa naarmuja huomattavasti enemmän, kuin 1-step mutta jättää syvemmät naarmut.
3-step kiillotuksessa poistetaan kaikki naarmut, jotka ovat mahdollista poistaa kiillotuksella. Kaikkia syviä naarmuja ei saa pois kiillottamalla, koska kiillotusprosessilla on omat rajoitteensa.

9. Maalipinnan kiillotuksella ei voida poistaa syviä naarmuja, jotka ovat menneet lakkapinnan läpi. Emme myöskään lähde poistamaan naarmua joka saattaa lähteä kiillotuksella, mutta toisi huomattavan riskin suuren lakkavaurion syntymiseen tai maalipinnan puhki palamiseen. Asiakkaan vastuulla voimme poistaa hyvin syviä naarmuja, joissa on riski lakka vaurioon.

10. Maalipinnan kiillotuksessa kiillotamme kaikki ulkomaalipinnan osat autossa. Mukaan lukien jälkiasennetut splitterit, helmat, diffuusorit, spoilerit jne. Vain jos näiden pinta soveltuu kiillottamiselle. Tarvittaessa teemme tämän asiakkaan vastuulla. Pienten rakojen kiillotus esimerkiksi maskista tehdään lisämaksusta.

11. Pakoputkiston tai vanteiden kiillotus on aina erillinen prosessi. Kysythän näistä tarjousta erikseen.

12. Ovenvälien kiillotus ei kuulu kiillotuksen hintaan. Tämä on aina erillinen prosessi.

13. Autosta ei pureta osia tai muita asioita kiillotuksen aikana. Jos jokin osa on irroitettava paremman lopputuloksen saamiseksi, tästä ilmoitetaan / kysytään asiakkaalta.

14. Muovipuskureista tai muoviosista ei poisteta syviä naarmuja muovin sulamisen/palamisen riskin takia. Naarmuja poistetaan siihen saakka mikä on turvallista.

15.Etuvalot kiillotetaan vain kiillotuskonetta käyttäen.

16. Mustat karheat muoviosat suojataan aina kiillotuksen ajaksi paksulla maalarinteipillä, jottei jää jälkiä näihin osiin kiillotusprosessista.

17. Jos autossa löytyy hyönteis jälkiä tai maalisumua, jotka täytyy poistaa, veloitetaan siitä tuntiveloituksen mukainen korvaus.

18. Jos nahka on kulunut luonnollisen kulumisen takia/nahkamaalauksen takia, se voi nahan puhdistusprosessissa vaurioitua, koska kyseessä on tavanomaista ohuempi/kuluneempi pinta. Esimerkiksi tämä ratti oli jo kulunut vasemmalta puolelta ylhäältä, nahkapuhdistuksen jälkeen kuluma suureni hieman.
Vasemmalla valokuva ennen työn aloittamista, oikealla nahkapuhdistuksen jälkeen.

Nahkaratti ALT nahkapinnoite (2)
Nahkaratti ALT nahkapinnoite (1)

Yleistä

Keraamiset pinnoitteet ovat oikeastaan melko nuori keksintö, koska ne päivittyvät ja kehittyvät jatkuvasti. Keraaminen pinnoite on vahojen jälkeläinen, entistä kestävämpi kemiallinen suojapinnoite.

Keraamisella pinnoitteella on oma takuu ja se perustuu pinnoitteen valmistajan antamaan tieteellisesti tutkittuun fakta tulokseen. Keraamisen pinnoiteen realistinen käyttöikä on 1-3v, riippuen autonhoidon tavoista ja ajokilometreistä. Säännöllisellä ja huolellisella autopesulla voi pidentää keraamisen pinnoitteen kestoikää.

Restyling Point ei kemiallisesti valmista asentamiensa tuotteita / raaka-aineita, kuten keraamisia pinnoitteita. Me innovoivasti pidämme silmät auki uusille tuotteille, testaamme niitä ja jatkuvasti etsimme viimeisintä parasta kemiallista teknologiaa, jotta asiakkaamme saisivat autonhoitoalan laadukkaimmat tuotteet. Restyling Pointin antama takuu on keraamisen pinnoitteen valmistajan antama takuu, eli mahdollisissa reklamaatiotapauksissa asia hoidetaan valmistajan edustajien kanssa. Meidän tehtävänä on löytää asiakkaan puolesta paras mahdollinen raaka-aine, mitä alaltamme tällä hetkellä saa ja asentaa se kestävimmällä mahdollisella tavalla asiakkaan ajoneuvoon.

Vaaralliset kemikaalit: PH indikaattori on se, johon kannattaa kiinnittää huomiota, kun valitsee pesuaineita. Liian emäksiset tai liian happamat pesuaineet vaikuttavat keraamisten pinnoitteiden kestävyyteen.

PH Asteikko on 1 – 13,5. Alle PH 5 happamia aineita ei suositella keraamisille pinnoitteille. Esipesuaineet saattavat olla liian happamia, minkä takia ne voivat aiheuttaa jopa kemiallisia vaurioita matoille pinnoille, kuten ikkunalistoihin tai maalipintaan.

Auto pesun voi tehdä väärin, tässä esimerkki. Tällaisten tapausten jälkeen kannattaa neutraloida hapan aine – emäksisellä aineella, kuten vahvalla autoshampoolla
( PH 12 ) ja pyyhkiä sillä kärsineet kohdat.

Vannepesuaineet ovat monesti erittäin happamia. Kun niitä roiskuu keraamisen pinnoitteen päälle, ne saattavat vaikuttaa pinnoitteen hydrofobisuuteen.

Pesuvälineet: Mekaaninen hankaus tapahtuu yleensä sienillä ja harjoilla.
Suosittelemme hankkimaat puhtaat, uudet pesuvälineet, naarmujen minimoimiseksi.

Ominaisuudet:

– Talvella pinnoite saattaa mennä tukkoon. Tiesuola ja muut tien päällä olevat kemikaalit ovat tämän tapahtuman aiheuttajina. Keraamisen pinnoitteen poreet tukkeutuvat eikä pinnoite pääse hengittämään vapaasti, eli olemaan yhtä hydrofobinen.

– Liuottimien ja raudan poisto aineiden käyttö avaa tämän tukkoisuuden ja saa keraamisen pinnoitteen toimimaan taas samalla tavalla.

– Keväällä siitepölyn aikaan keraaminen pinnoite ei vähennä siitepölyn määrää autossa.

– Lumiharjan käyttö vaikuttaa naarmujen syntymisen maalipintaan. Kaikkein paras on hankkia lehtipuhallin, ja puhaltaa sillä lumet pois.

– Talvella auton säilytys lämpimässä autotallissa on jopa haitaksi pinnoitteelle, etenkin tilanteissa: kun säilytetään likaista autoa lämpimässä. Tuolloin lika kovettuu auton pinnalle vahvasti. Tälläisissä säilytys ratkaisuissa suositellaan säännöllistä pesua ennen sisälle ajoa.

– Mikäli auton pesun yhteydessä autoa ei kuivata ja jätetään pesuvedet kuivaamatta, auton maalipinnalle syntyy todennäköisesti kalkkijäämiä, jotka lähtee huonoimmassa tapauksessa vain kiillottamalla pois.

– Happosateet saattavat jättää pisarajälkiä pinnoitteen päälle kuivuttuaan.